Hiekanjyviä nurkissa

Kuulen hiekan ropinan riisuessani lapseltani housuja. Huokaisen syvään.
Se aika on vissiin taas täällä.
Se, kun joka nurkan valtaa pienet hiekanjyvät…ellet ole todella tarkkana.
Se, kun tuntee talven jälkeen uudenlaisen vapauden tunteen tuntiessaan merituulen kasvoilla.
ekaranta-6468
Metsään mennessä ylleni laskeutuu sellainen kotoisa, rauhallinen tunne. Rannalle mennessä haistaessani meri-ilman alkaa rinnassa kuplimaan. Hengitän syvään. Tunnen tuulen kasvoillani, annan sen sekoittaa hiukseni. Maistan suolan huulillani. Aallot pauhaavat niin, ettei oikein omista ajatuksistaan saa kiinni.
ekaranta-6471
Rannalle saapuessani on oloni usein enemmänkin levoton. On tunne, että pitäisi mennä, tehdä, tutkia. Ei malttaisi istua alas koska siinähän on se koko valtava meri edessä. Kertomassa omaa tarinaansa. Näen rantaa silmän kantamattomiin. Näen sen kaiken, jonka meri on hionut sileäksi. Niin pehmeä, mutta kuitenkin niin vahva, kova. Se inspiroi. Ideoita putkahtelee mieleen.
ekaranta-6505
Olen rannalla lasten kanssa. He kokevat rannan omalla tavallaan. Heillä on tuhat ja sata kysymystä, toivetta, ihmeteltävää, näytettävää. Ja se on ihanaa. Usein kuitenkin toivon saavani hetken vain olla, koota itseni ja ajatukseni. Rauhoittaa itseni. Olla läsnä siinä hetkessä. Antaa niiden aaltojen tervehtiä, kertoa kuulumisensa. Sitten voisin hiukan kävellä. Tuntea hiekan varpaiden välissä. Ihmetellä veden, meren, aaltojen voimaa. Antaisin rauhan laskeutua. Antaisin aaltojen tulla ja mennä. Antaisin ajatusteni tarttua siihen rytmiin.
ekaranta-6533
Istun kylpyhuoneessa, lapset ovat kylvyssä. Teen hiekanjyvistä pientä kasaa ja lupaan itselleni aamulla ensimmäiseksi tulevani imurin kanssa siivoamaan. Muistelemme hymyillen päivää. Kuinka tuuli pöllytti hiekkaa, aallot roiskuivat korkealle, vuorovesialtaista löytyi mereneläviä. Kuinka toiset ihmiset tulivat ja menivät, me saimme olla. Aurinko paistoi. Ystävät olivat lähellä, halasivat. Muistelemme, kuinka oli hiekkaa kengissä.
ekaranta-6560
Mitäs sitä siihen sitten enää sanoisi? Taisi tulla päivän tavoite lopulta saavutettua.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s