Alkuvuoden askarteluja

Meillä ei ole ollut ihan hirmuisen aktiivinen vuoden alku askartelujen suhteen. Osaltaan siihen on vaikuttanut lasten leikkien kehittyminen vähemmäksi tappeluksi, mutta kyllä syynä on ollut jollain tavalla hektinen elämä enkä ole saanut aikaiseksi kuin laittaa värikynät ja paperit pöytään.

Tilanteeseen tympääntyneenä aloitin kuopuksen kanssa kuviskerhon, joka on samoissa tiloissa esikoisen preschoolin kanssa ja samana päivänä. Ajattelin saavani sieltä ideoita kotiinkin, mutta pakko myöntää, että kyllä pinterest laulaa yhä melko voimakkaasti kun mietin askarteluaiheita.

Mutta kyllä sieltä hyviäkin ideoita on tarttunut matkaan. Tällaisesta lähti meidän ystävänpäiväkortti-ideakin. Leimattiin piparimuotin avulla maalilla lumihiutaleita ja ripoteltiin päälle hileitä. Hileitä voisi ottaa käyttöön taas kun askartelu alkaa onnistumaan ulkona.

Ystävänpäiväkorttimme leimasimena käytimme tyhjää vessapaperirullaa. Lasten epäonneksi hileitä ei juuri silloin löytynyt.IMG_6368

Ystävänpäiväteemalla kuviskerhossa askarreltiin leppäkerttu. Mietin, että kevään tullen tämän voisi uusia kotona niin että esikoinenkin pääsee tekemään omansa.

Matkoille on tosi hyvä keksintö nämä tahraamattomat väritysjutut. Kokeiltiin ensimmäistä kertaa sormiväritystä ja lapset olivat innoissaan.

Olemme taiteilleet myös talviset puut. Piirsimme lasten käsiä mallina käyttäen puut paperille, he maalasivat puunrungot. Leikkasimme puunrungot irti ja liimasimme ne lasten valitsemalle mustalle paperille. Päälle tuputimme valkoisella lunta. Lumiukot on tehty vanua tai pumpulipalloja lumiukon muotoon leikatulle pahville liimaten ja niiden päälle jaksamisen mukaan silmät, nenä ja suu. Nappeja eivät nämä lumiukot kaivanneet. Nostalgista oli antaa lapsille (tylppä) neula ja lanka käteen ja antaa heidän pujottaa postipakettien täytteinä tulleita ”lumihiutaleita”. Muistan kun olen itse koulussa joskus tehnyt samanlaista lumisadetta.

Sellaista tähän alkuvuoteen. Katsotaan miten paljon tästä vielä ryhdistäydytään tämän asian suhteen. Vai jatkuuko tämä elämä yhtä kaaoksenomaisena vielä pitkäänkin.


Jätä kommentti