Kuukauden parhaat: Tammikuu

Katson aikaa taakse päin ja mietin, että mikä tässä kuukaudessa on noussut ylitse muiden.

1. Arki
Arjessa parasta oli aika perheen kanssa. Isovanhemmat olivat vielä tammikuun ensimmäisen viikon meillä. Lapset nauttivat. Vanhemmat nauttivat. Isovanhemmat nauttivat. Ymmärsin jälleen kuinka tärkeää lapsille on saada jakamatonta huomiota ja kuinka tärkeää on aikuisena heittäytyä leikkiin mukaan.
davenporttammikuu-4121
2. Tavoite
Kuten kohdassa yksi totesin. Läsnäolo. Sitä tavoitellessa olen päättänyt laskea puhelimen pois kädestä, jättää kauemmas, olla vastaamatta viesteihin heti ja olla läsnä.

3. Retki
Lähdemme usein retkelle. Retkemme ovat usein pieniä metsä- tai rantapyrähdyksiä. Valtaosa kerroista tapahtuu viikolla eli olen yksin lasten kanssa liikkeellä. Tämän kuun paras retki sisältää koko perheen läsnäolon kuten alkukuusta tehty reissu Santa Barbaraan ja retki laskuvesialtaille. Niillä reissuilla olimme kaikki, koko perhe.
davenporttammikuu-3455
4. Kirja
Voisinkin sanoa lukeneeni useamman kirjan. Olen lukenut Tove Janssonin Näkymätön lapsi- kirjaa yksin ja lasten kanssa. Haluaisin lukea enemmän, mutta en vielä tiedä millä ajalla.

5. Käsityö
Tässä kuussa parasta taisi olla savityöt ja siellä onnistuminen.
fullsizeoutput_24ad.jpeg
6. Ruoka
Kuukauden paras ruoka oli itse tehdyt hampurilaiset. Teen hampurilaissämpylät Eeva Kolun reseptin mukaan ja jostain syystä se hetki kun uunista tulee täydellisesti nousseet ja paistuneet sämpylät aiheutti normaalia suurempaa iloa. Syy saatta olla, että koko loppuvuoden kärvistelin selkeästi liian vanhan hiivan kanssa ja kun viimein suostuin ostamaan uuden paketin hiivaa alkoi leipominenkin taas sujua.

7. Vaate
Sadevaatteet itsellä, kuravaatteet lapsilla. Aivan pop! Ei täällä ehkä niinkään itsestäänselvyys, vaikka Suomessa onkin. En olisi pärjännyt tammikuuta ilman sateenkestävää varustusta. Vietettiin lasten sanoja lainaten ihania sadepäiviä lammikoihin hyppien.
TAmmikuunParhaat-4058.jpg
8. Hyvinvointi
Aamutreeni. Se kannattaa aina, vaikka se vaatiikin aikaisemman nukkumaanmenon ja herätyskello. Päivä vaan saa aivan uutta virtaa treenistä. Etenkin jos sen saa tehdä rauhassa loppuun asti.

9. Musiikki
Soitan usein Spotifystä jotain Morning calm/Evening Acoustic/Sunday Stroll -tyypistä soittolistaa. Ihan vain siksi, että haluan mahdollisimman vähän vääränlaista ääntä elämääni, enkä etenkään halua jäädä keskittymään sanoihin, ja joskus voi jopa klassisessa olla vääränlainen rytmi.

10. Televisio
Katsoimme tammikuussa läpi Sorjonen -sarjan ensimmäisen tuotantokauden Netflixistä. Odotamme seuraavaa kautta, jonka pitäisi ilmestyä helmikuussa eli ihan pian!
tammikuunparhaat-4223
Vaikka elämä välillä tuntuukin puuduttavalle niin onhan siinä ihan hurjasti myös kaikkea tosi hyvää. Koska joidenkin kohdalla piti ihan pohtia, että mikä nyt saa luvan nousta kuukauden parhaaksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s